Met de keuze voor en mix van nectarleverende planten krijgt een binnenplaats een hogere ecologische waarde
Home Quickscan Natura 2000 Vleermuizen Broedvogels Andere soorten Ontheffing BREEAM Over EONW Contact

Wat is BREEAM?

BREEAM is een van de meest gebruikte duurzaamheidskeurmerken wereldwijd. Voor Nederland zijn er vier verschillende keurmerken beschikbaar. Door het nemen van bovenwettelijke maatregelen kan een project voor verschillende duurzaamheidscategorieën credits verdienen. De optelsom van deze credits leiden tot een certificaat in de categorieën Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding.

Landgebruik en ecologie

‘Landgebruik en ecologie’ is een van de categorieën waarbinnen credits kunnen worden verdiend. Voorwaarde voor het toekennen van deze credits is een rapportage van een erkend ecoloog en diens begeleiding tijdens de bouw. EONW heeft ruime ervaring in het opstellen van de benodigde rapportages voor de keurmerken ‘Nieuwbouw & Renovatie’ en ‘In-Use’.

Maatregelen op maat

Voor het verkrijgen van bepaalde credits zijn specifieke maatregelen nodig voor ecologie. U kunt hier bij denken aan het toegankelijk maken van een spouwmuur voor vleermuizen, het plaatsen van specifieke nestkasten of het insectenvriendelijk inrichten van de buitenruimte. Vaak is dit helemaal niet ingewikkeld en is het gewoon een kwestie van kansen zien. Natuurlijk zal niet elke maatregel uiteindelijk succesvol zijn, maar hoe meer bedrijven nadenken over biodiversiteit op en rond hun gebouw hoe meer natuur er van profiteert. En bedenk wel, natuur verrast ons telkens weer!In verband met integriteitswaarborging worden geen opdrachten binnen de gemeente Den Haag uitgevoerd, noch worden er opdrachten aangenomen van bedrijven die op het gebied van ecologie een zakelijke relatie met de gemeente Den Haag hebben.